Egy tipikusan 15 perces kaja!
Garnélás spagetti chilivel és fokhagymával (2 fő részére)
200 g spagetti, 3 evőkanál olívaolaj, 2 nagyobb gerezd fokhagyma, 1 db vörös chilipaprika, 150 g konyhakész garnéla, ízlés szerint só, ½ csokor zöldpetrezselyem
A tálaláshoz: zöldpetrezselyem és olívaolaj
Előkészítés: 5 perc – elkészítés: 10 perc
Felforraljuk a vizet a tésztának, megsózzuk, majd a zacskón található főzési idő alapján kifőzzük a spagettit (ez általában 7-9 perc).
Közben a fokhagymákat meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk, a chilit hosszában felvágjuk, a magokat kikaparjuk és hasonló módon felszeleteljük, mint a fokhagymákat. A zöldpetrezselymet megmossuk, lerázzuk és finomra vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, belehajítjuk a fokhagymát, a chilit és a garnélát. A rákocskákat közepes lángon, oldalanként egy-egy perc (max. 2 perc!) alatt készre sütjük, majd sózzuk és a serpenyőt a tűzről levéve félretesszük.
Az elkészült spagettit leszűrjük, a serpenyőben összekeverjük a rákocskákkal és a finomra vágott petrezselyemzöld felével. Tálalásnál megszórjuk a maradék petrezselyemmel a tésztánkat és olívaolajjal megcsepegtetve azonnal kínáljuk.
- Ha tehetjük, akkor a „sarki zöldségestől” chilis-fokhagymás pácban érlelt garnélákat vegyünk, mert így még finomabb lesz az ételünk.