Garnélás spagetti chilivel és fokhagymával
2017. február 01. írta: St.Rosine

Garnélás spagetti chilivel és fokhagymával

Egy tipikusan 15 perces kaja!

elso_teszta.jpg Garnélás spagetti chilivel és fokhagymával (2 fő részére)

200 g spagetti, 3 evőkanál olívaolaj, 2 nagyobb gerezd fokhagyma, 1 db vörös chilipaprika, 150 g konyhakész garnéla, ízlés szerint só, ½ csokor zöldpetrezselyem

A tálaláshoz: zöldpetrezselyem és olívaolaj

 

Előkészítés: 5 perc – elkészítés: 10 perc

 

Felforraljuk a vizet a tésztának, megsózzuk, majd a zacskón található főzési idő alapján kifőzzük a spagettit (ez általában 7-9 perc).

Közben a fokhagymákat meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk, a chilit hosszában felvágjuk, a magokat kikaparjuk és hasonló módon felszeleteljük, mint a fokhagymákat. A zöldpetrezselymet megmossuk, lerázzuk és finomra vágjuk.

Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, belehajítjuk a fokhagymát, a chilit és a garnélát. A rákocskákat közepes lángon, oldalanként egy-egy perc (max. 2 perc!) alatt készre sütjük, majd sózzuk és a serpenyőt a tűzről levéve félretesszük.

Az elkészült spagettit leszűrjük, a serpenyőben összekeverjük a rákocskákkal és a finomra vágott petrezselyemzöld felével. Tálalásnál megszórjuk a maradék petrezselyemmel a tésztánkat és olívaolajjal megcsepegtetve azonnal kínáljuk.

  • Ha tehetjük, akkor a „sarki zöldségestől” chilis-fokhagymás pácban érlelt garnélákat vegyünk, mert így még finomabb lesz az ételünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://strosine.blog.hu/api/trackback/id/tr7712166837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása