Pácolt finomságok: paradicsom és mozzarella
2015. szeptember 08. írta: St.Rosine

Pácolt finomságok: paradicsom és mozzarella

A pácolt paradicsom elkészítése elég pepecses, de megéri a fáradozást hasonlóan a pácolt mozzarellához!

pacolt_1.jpg

Pácolt paradicsom (kb. 6-10 szelet ciabbattára vagy bagettre való adag)

250 g koktélparadicsom, 50 g cukor, 80 ml vörösborecet, 1-2 db szárított chili, ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors, 5 evőkanál olívaolaj

Díszítés: apróbb bazsalikomlevelek

„Köret”: pirított ciabatta vagy bagett szeletek

 

Előkészítés: 10 perc – elkészítés: 10 perc + 1 éjszaka érlelés

 

A paradicsomokat megmossuk, forrásban lévő vízben 1-2 percig blansírozzuk, hideg vízben kicsit lehűtjük, meghámozzuk, a csumájukat és a magokat kivágjuk (a magokat egyszerűbb kinyomni!), majd konyhapapírral leitatjuk.

A cukrot egy serpenyőben enyhén karamellizáljuk, azonnal felöntjük ecettel, és addig főzzük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ezt követően levesszük a tűzhelyről, belemorzsoljuk a chilit, ízesítjük sóval, borssal, hozzákanalazzuk az olajat és hagyjuk kihűlni.

A paradicsomokat a kihűlt pácban egy éjszakán át hűtőben érleljük. Másnap a megpirított kenyérszeleteket megcsepegtetjük a páclével, tetszőlegesen elosztjuk a paradicsomokat, majd bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.

pacolt_2.jpg

Pácolt mozzarella (kb. 14-16 szelet ciabbattára vagy bagettre való adag)

1 evőkanál kapribogyó, 2-3 db szardellafilé, 1/2 db citrom (bio) héja, 1-2 db friss piros chili, kb. 150-200 ml olívaolaj, 1/2 teáskanál mozsárban durvára tört fekete bors, 1 evőkanál finomra vágott friss bazsalikom, 1 evőkanál finomra vágott friss menta, 250 g mozzarella, ízlés szerint só

„Köret”: pirított ciabatta vagy bagett szeletek

 

Előkészítés: 10 perc – elkészítés: 2 perc + 2 nap érlelés

 

A kinyomkodott kaprit és a lecsepegtetett szardellát durvára vágjuk, a citromhéjat vékony csíkokra metéljük, a chilit felkarikázzuk, majd egy megfelelő méretű üvegbe (kb. 500 ml-es) tesszük. A pác alapját felöntjük olajjal, beleszórjuk a megtört borsot, a felaprított friss zöldfűszereket, és végül beletesszük a felkarikázott sajtot.

A üveget lezárjuk, hűtőben két napig pácoljuk a mozzarellát, majd pirított ciabatta vagy bagett szeletekre téve, enyhén megsózva kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://strosine.blog.hu/api/trackback/id/tr517693382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása