Borjúmájas-gombás spagetti
2015. június 02. írta: St.Rosine

Borjúmájas-gombás spagetti

Egy remek tésztaétel, amelyben a máj és a gomba ízvilágát a zsálya és a citromlé teszi karakteresebbé, a tejszín lágyabbá!

maj_spa_1.jpg

Borjúmájas-gombás spagetti (2 fő részére)

300 g borjúmáj, 200 g gomba (szezonban: vargánya), 2 db mogyoróhagyma, 2 + 2-3 evőkanál olaj, 15 db zsályalevél (esetleg több, ha erőteljesebben szeretnénk érezni a fűszer ízét), 200 ml borjúalaplé, 200 ml tejszín, ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors, 1/2 citrom leve (vagy ízlés szerint)

A díszítéshez: néhány darab zsályalevél

Köret: 140 g spagetti

 

Előkészítés: 10 perc – elkészítés: kb. 20 perc

 

A májat vékony csíkokra, a gombát szeletekre, a mogyoróhagymát finomra vágjuk. A májat 2 evőkanál felforrósított olajon 3-4 perc alatt megsütjük (tovább nem szabad sütni!), kivesszük és félretesszük.

A spagettit feltesszük főni, a serpenyőben visszamaradt olajhoz öntünk még 2-3 kanálnyit, majd a hagymát, gombát, és zsályát beletesszük, erős tűzön 5-7 percig sütjük, felöntjük a tejszínnel és az alaplével, ízesítjük sóval, borssal és citromlével, majd pár perc alatt krémesre befőzzük. Végül az elkészült májat beletesszük és egy „rottyanást” követően azonnal kínáljuk a frissen kifőzött spagettivel összeforgatva.

maj_spa_2.jpg

  • A fogáshoz passzol egy-két korty fehérbor is, ilyenkor egy kicsivel kevesebb alaplevet használjunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://strosine.blog.hu/api/trackback/id/tr907476598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása