Tojásos curry rizzsel
2015. május 18. írta: St.Rosine

Tojásos curry rizzsel

Ez tipikusan az a fogás, amikor már semmi nem jut az eszünkbe, de mégis gyorsan „kellene valami jót enni”!

tojas_1.jpg Tojásos curry rizzsel

8 db tojás, 1 fej vöröshagyma, 35 g vaj, 1 db chili (vagy egyéb csípős paprika), 40 g liszt, 1,5-2 evőkanál curry por, 500 ml tej, 350 ml zöldségalaplé (vagy víz), ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors, 3-4 db újhagyma, 1 db érett avokádó, 1-2 evőkanál citromlé

A díszítéshez: 1/2 csokor korianderzöld

Ajánlott köret: basmati rizs

 

Előkészítés: 15 perc – elkészítés: 25 perc

 

A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, meghámozzuk, félbevágjuk és félretesszük. Közben a finomra vágott hagymát vajon wokban megpároljuk, hozzáadjuk a felkarikázott chilit, 1 perccel később megszórjuk liszttel és curryval. Alaposan átkeverjük, pár pillanat múlva felöntjük tejjel és alaplével, sózzuk, borsozzuk és habverővel (szilikonos) kevergetve, közepes lángon kb. 20 percet főzzük.

A megmosott újhagymát nagyobb karikákra szeleteljük, az avokádót meghámozzuk, a magját kidobjuk, apróbb kockákra vágjuk és összekeverjük a citromlével. A félbevágott tojásokat, az újhagymával és az avokádóval együtt belekeverjük a szószba, hagyjuk egyet rottyanni, megkóstoljuk, ha kell ízesítjük sóval, borssal (esetleg még chilivel), majd frissen tépkedett koriander levelekkel meghintve rizzsel kínáljuk a tojásos curryt.

tojas_2.jpg

  • A rizst érdemes akkor odatenni, amikor már a szószunk rotyog, mivel a közönséges basmati rizs 10 perc főzés + 3-4 perc pihentetés alatt elkészül (a barna basmatinak 25-30 perc, a vadrizses változatnak 20 perc főzés kell!).
  • A korianderzöld el is hagyható, de nem érdemes petrezselyemzölddel helyettesíteni, mert az nem pótolja a koriander ízvilágát!

A bejegyzés trackback címe:

https://strosine.blog.hu/api/trackback/id/tr147467016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása