Slow Food Messe Stuttgart 2015
2015. április 15. írta: St.Rosine

Slow Food Messe Stuttgart 2015

Csütörtöktől vasárnapig tartott (2015. április 9-12.) Stuttgartban a „Slow Food Messe Markt des guten Geschmacks” elnevezésű rendezvény.

nemet_kolbi.jpg

A Slow Food mozgalmat, aki-e sorokat olvassa annak biztosan nem kell bemutatnom (ha mégis, akkor itt a mozgalomról; itt a magyar és itt a német szövetségről), ellenben a stuttgarti vásárközpontban 2007 óta minden év tavaszán megrendezett nagyszabású kiállításról lehet, hogy érdemes pár sort írnom.

slow_food.jpg

Idén a kiállítást két óriási pavilonban tartották meg (tavaly ez „csak” másfél volt). A kiállítók egy része kicserélődött, de természetesen jó pár ismert „arccal” is találkozhattunk. Az olasz és spanyol olívaárusok, a svájci, francia és olasz sajtosok, a görög és a lengyel mézkészítők, illetve a német és az olasz kolbászosok mellett,

számtalan sörfőző, borosgazda, illetve „pálinka” vagy whisky manufaktúra is képviseltette magát.

Sajnos magyar termelőkbe nem botlottam, és az árusok közül is csak egy kürtőskalácsos mester (aki valójában cseh) portékáját kóstolhattam.

slow_food_messe_2015_040.JPG

A termelőknél kitett ingyenes falatkák mellett a látogatók különböző szendvicseket és kisebb-nagyobb fogásokat is megízlelhettek a lépten-nyomon felbukkanó „mini” éttermekben.

A vásár mellett a szervezőknek köszönhetően mind a négy napra jutottak különleges előadások is, amelyek az ételek mellett az italok világába (bor, sör és whisky) kalauzolták el az érdeklődőket. Az utóbbinak köszönhetően tudtam meg, hogy Baden-Württembergben két whisky út is van, az egyiket „Schwäbischer Whisky-Walk”-nak, míg a másikat „Bodensee-Whisky-Tour”-nah hívják.

Érdemes kiemelni, hogy a pénteki nap a gyerekeké, a fiataloké és a családoké volt, érdekes előadásokkal, gyerekeknek tartott szakácsversennyel és a diákoknak ingyenes belépéssel!

szakacsverseny.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://strosine.blog.hu/api/trackback/id/tr917368548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása