Hol ehetünk egy jót Bad Reichenhallban?
2017. június 07. írta: St.Rosine

Hol ehetünk egy jót Bad Reichenhallban?

A Gasthof Bürgerbräuban kiváló ételeket és még jobb söröket kóstolhatunk meg!

img_7968.JPG

Jó tudni!

Bad Reichenhall Bajorország délkeleti részén a német-osztrák határon fekszik. A települést a gyógyulni vágyók mellett az átutazó turisták is szép számmal felkeresik, már csak azért is mert a helyi szállodákban nem egyszer olcsóbban foglalhatunk, mint a pár kilométerre található Salzburgban.

 


Bad Reichenhall egyik legjobb vendéglője a Gasthof Bürgerbräu (pontos cím: Waaggasse 1-3, 83435 Bad Reichenhall; kritika: itt) ahol a helyi sörök mellé frissen sütött perecet, az osztrák-bajor konyha tipikus ételeit és egyéb szezonális fogásokat kínálnak.

Ebből adódóan nem is volt kérdés, hogy Bauernpfandl-ot és friss spárgát fogunk kérni vacsorára.

A Bauernpfandl (Bauernpfandl mit Fleischpflanzerl, Schweinebraten, Schweinsbratwürstl auf Sauerkraut und Semmelknödel) egy tipikus húsevőknek készült, serpenyőben felszolgált ételkompozíció disznósülttel, kolbásszal és fasírttal, amit párolt savanyú káposztával és perecből készült gombóccal körítenek, valamint frissen reszelt tormával, illetve metéltre vágott snidlinggel díszítenek. Alapvetően az étel minden egyes eleme finom volt, de talán a fasírtnak még ebből is sikerült egy kicsit kiemelkednie.

img_7966.JPG

A spárgát (Portion Spargel mit zerlassener Butter oder Holländischer Soße dazu Petersilienkartoffeln) hollandi mártással, petrezselymes burgonyával és borjú bécsivel rendeltük. A spárga és a burgonya állaga tökéletes volt, a mártást helyben készítették és a bécsi szelettel is elégedettek voltunk (talán itt a panír lehetett volna egy fokkal levegősebb).

img_7955.JPG

Mivel a vendéglő a bad reichenhalli Bürgerbräu sörfőzdéhez tartozik, így az 1633-ban alapított főzde söreit élvezhetik a vendégek.

A nagyon szimpatikus magyar felszolgáló ajánlására elsőnek a Gustl-t (nincs adat a szárazanyag-tartalomra; 4,9%-os alkohollal), majd egy Alt Reichenhaller Braumeister Bier-t (12,3%-os szárazanyag-tartalommal és 5,4%-os alkohollal), egy Hefeweizen-t (12,2%-os szárazanyag-tartalommal és 5,2%-os alkohollal), egy Ruperti Dunkel-t (12,2%-os szárazanyag-tartalommal és 5,1%-os alkohollal), és egy Pils superiort (11,2%-os szárazanyag-tartalommal és 4,9%-os alkohollal) kóstoltunk. Természetesen egyikben sem csalódtunk, így ajándékba hoztunk még magunknak pár üveg Alpenstoff-ot (12,5%-os szárazanyag-tartalommal és 5,3%-os alkohollal).

A Gasthof Bürgerbräu naponta 10:00 órától tart nyitva, és 11:00-től 22:00-ig van meleg konyhája.

img_7959.JPG

Desszertnek kérhettünk volna például császármorzsát vagy rétest, de inkább átmentünk a közelben fekvő Café Reber-be.

A Reber (pontos cím: Ludwigstraße 10-12, 83435 Bad Reichenhall) a világ legnagyobb Mozart-golyó gyártója. A kávéházi cukrászdájában így a sütemények és kávék mellett egyben beszerezhetjük a gyár termékeit is, amelyek ugyan nem kézzel készülnek, mint a salzburgi Fürst-nél, de ennek ellenére finomak.

Sajnos zárás előtt negyedórával érkeztünk, ebből adódóan csak egy-egy szelet tortát és egy csokibogarat tudtunk kipróbálni.

img_7993.JPG

A nugátos torta krémje remek volt,

img_7990.JPG

a csokibogárból sem spórolták ki az anyagot

img_7992.JPG

és a Sacher is jól sikerült a maga módján, igaz, nem szabad összehasonlítani az eredeti Sacher vagy Demel tortával.

A Rebel Kávézó hétfőtől szombatig 9:00 órától 18:00 óráig tart nyitva, vasárnap és munkaszüneti napokon 14:00-től 18:00-ig várja a vendégeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://strosine.blog.hu/api/trackback/id/tr2912564161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása