Chilis-kakukkfüves parmezánkeksz
2014. december 31. írta: St.Rosine

Chilis-kakukkfüves parmezánkeksz

Ennél egyszerűbb szilveszteri ropogtatóst nem lehet házilag készíteni!

vegso.jpg

Chilis-kakukkfüves parmezánkeksz (36 db kekszhez)

200 g reszelt parmezán, 1 teáskanál apróra vágott szárított chili (füzéres, szárított csípőspaprikát is összevághatunk hozzá), 1 evőkanál friss, a szárakról letépkedett kakukkfű levelek (télen 1-1,5 teáskanál szárított kakukkfű)

 

Előkészítés: 5 perc, elkészítés: kb. 20 perc

 

A sajtot összekeverjük a chilivel és a kakukkfűvel, evőkanállal - 5 cm távolságra egymástól - parmezán halmokat szedünk a sütőpapírral borított tepsire, ezeket lenyomkodjuk, előmelegített sütőbe tolva (180 °C-os légkeveréses) kb. 8 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, lehúzzuk a papírról és azonnal kínáljuk.

masodik_4.jpg

  • Ezt a mennyiséget kétszeri sütésre tudjuk elkészíteni, ezért miután az első megsült a papírral együtt levesszük a tepsiről, félretesszük hűlni, közben elkészítjük a második adagot és azt is megsütjük.
  • Boldog új évet kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://strosine.blog.hu/api/trackback/id/tr877025199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása