Ennél egyszerűbb szilveszteri ropogtatóst nem lehet házilag készíteni!
Chilis-kakukkfüves parmezánkeksz (36 db kekszhez)
200 g reszelt parmezán, 1 teáskanál apróra vágott szárított chili (füzéres, szárított csípőspaprikát is összevághatunk hozzá), 1 evőkanál friss, a szárakról letépkedett kakukkfű levelek (télen 1-1,5 teáskanál szárított kakukkfű)
Előkészítés: 5 perc, elkészítés: kb. 20 perc
A sajtot összekeverjük a chilivel és a kakukkfűvel, evőkanállal - 5 cm távolságra egymástól - parmezán halmokat szedünk a sütőpapírral borított tepsire, ezeket lenyomkodjuk, előmelegített sütőbe tolva (180 °C-os légkeveréses) kb. 8 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, lehúzzuk a papírról és azonnal kínáljuk.
- Ezt a mennyiséget kétszeri sütésre tudjuk elkészíteni, ezért miután az első megsült a papírral együtt levesszük a tepsiről, félretesszük hűlni, közben elkészítjük a második adagot és azt is megsütjük.
- Boldog új évet kívánok!