Borleves
2014. december 20. írta: St.Rosine

Borleves

Könnyű és gyors leves karácsonyra.

borleves_004.JPG

Borleves (4 fő részére)

250 ml húsleves, 150 ml száraz fehérbor, 100 ml tejszín, 4 db tojás, ízlés szerint só, reszelt szerecsendió, őrölt fahéj és fehér bors

A díszítéshez:

pár szem szőlő, 2-3 teáskanál mandulaforgács

 

Előkészítés: 2 perc, elkészítés: kb. 15 perc

 

A húslevest a borral egy fazékban felmelegítjük, átöntjük egy fémtálba, hozzáadjuk a tejszínt, a tojásokat, ízesítjük sóval, szerecsendióval, fahéjjal és borssal, majd közepes lángon, vízgőz felett pár perc alatt (kb. 6-8 perc), habverővel folyamatosan keverve krémesre sűrítjük.

Felszeletelt szőlőszemekkel és mandulával meghintve kínáljuk a levesünket.

  • Ebből a mennyiségből egy főnek kb. 175-200 ml levest tudunk majd adni. Ez első hallásra/látásra kevésnek tűnhet, azonban szerintem bőségesen elég, mivel a levesünk a tojásoktól elég masszív, a bortól és a fűszerektől pedig elég intenzív lesz.
  • Amikor húslevest főzünk érdemes belőle pár decilitert (esetleg többet) kivenni, műanyag tálkában lefagyasztani, és így mindig a legjobb alap kerülhet a levesünkbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://strosine.blog.hu/api/trackback/id/tr456998579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása