Hűsítő sörtúra a Drehernél
2015. július 06. írta: St.Rosine

Hűsítő sörtúra a Drehernél

Ennél tartalmasabb kikapcsolódás nem létezik a júliusi hőségben!

elso_kep_4.jpgValamiért a magyarországi sörgyárak többsége nem igazán tartja fontosnak, hogy megmutassa magát a nagyközönségnek. A kivételek közé tartozik a kőbányai Dreher Sörgyárak Zrt., ahol évekkel ezelőtt rájöttek arra, hogy a sörbarátok táborát akár így is lehet növelni (igaz, lehet hallani olyan „hangokat”, hogy szeptembertől jelentősen átalakul, esetleg meg is szűnik ez a lehetőség)!

masodik_kep_4.jpg

Mivel a Dreher nem itt készíti a malátát, ezért elsőnek a főzőházat tekintettük meg.

Az August Ziemann által Feuerbachban (korábban önálló város, ma Stuttgart egyik kerülete) készült réz főzőüstök egyszerűen csodálatosak!

Ezt követően átsétáltunk az erjesztőbe, ahol a klasszikus erjesztőkádak találhatók (a cég jobb minőségű sörei már nem itt készülnek). Végül pedig egy kisvonat segítségével a palackozót vettük szemügyre.

Miután a vonat visszavitt minket a gyár bejáratához következett a sörmúzeum, majd a dolgozóknak létesített büfében zártuk a túrát, ahol öt féle sör közül választhattunk két pohárral.

 

Érdemes-e jelentkezni a Sörutazásra?

Összességében nekem megérte, mivel szeretem az ilyen jellegű programokat és évek óta be volt tervezve a látogatás. A főzőház lenyűgöző, az udvaron terjengő illatok szerintem minden „sörissza” szívét megdobogtatják, és az sem utolsó élmény, hogy a gyárban kóstolhatunk meg egy klasszikus vagy barna Drehert.

Ami kevésbé nyerte el a tetszésem az egyértelműen a igen szegényes múzeum és a fényképezés tiltása volt bizonyos épületekben. Mivel az utóbbi hónapokban kerestem fel a bambergi és a plzeňi Sörfőző Múzeumot, ezért volt már elképzelésem, hogy hogyan kell kinéznie egy ilyen kiállításnak, de sajnos ez még nem az, amit egy ekkora múltú gyár megérdemelne! A fényképezés tiltását a palackozóban akár még tolerálni is lehetne, azonban ez a múzeumban már teljesen érthetetlen és felesleges.

 

A Dreher sörtúrára, pontosabban Sörutazásra a gyár oldalán (itt) lehet jelentkezni. A kb. másfél-két órás (1,5 óra a látogatás, kb. 30 perc a kóstolás), vezetővel kísért programon kizárólag 18 év felettiek vehetnek részt, amely 1900 Ft-ba kerül fejenként.

ceger.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://strosine.blog.hu/api/trackback/id/tr137595984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása