Ugorjon be sörözni Augsburgba!
2015. szeptember 21. írta: St.Rosine

Ugorjon be sörözni Augsburgba!

A bajor városkában sétálva lépten-nyomon belebotlunk a gazdag történelmi múltba, azonban a patinás épületek mellett érdemes felkeresnünk a település legsikeresebb családi sörfőzdéjét is!

elso_kep_8.jpg

Augsburgról a kalandozások végét jelentő Lech-mezei csata (955), a dúsgazdag Fuggerek, vagy az 1555-ös augsburgi vallásbéke juthat leghamarabb az eszünkbe. A turisták kedvelt célpontjai közül leginkább a Fuggerek középkori „lakótelepét” azaz a Fuggereit, a belváros szívében található két tornyú városházát, és a nem messze tőle délcegen álló katedrálist emelhetjük ki.

Augsburg nagy múltú sörfőző város, ahol napjainkban is számos főzde üzemel.

riegele.jpg

A Riegele Sörfőzdét 1884-ben idősebb Sebastian Riegele alapította, amikor átvette a „Zum Goldenen Roß”-t, amely gyökerei egészen 1386-ig nyúlnak vissza.

cimer.jpg

Napjainkban már az ötödik generáció dolgozik a cégnél, ahol évente több, mint 200.000 hl sört főznek. Augsburg legnagyobb magánkézben lévő főzdéje 100 munkatárssal és 18 millió eurós éves bevétellel büszkélkedhet.

herrenpils.jpg

Az alapsörök közül az erősen komlós, igazi férfias Herrenpilst (szárazanyag-tartalom: 11,6%; alkohol: 4,7%; kritika: itt), az opálos, citrusos, könnyű és friss Kellerbiert (szárazanyag-tartalom: 13,5%; alkohol: 5,0%; kritika: itt), a malátás, lágy, szűretlen barna búzasört az Alte Weissét (szárazanyag-tartalom: 13,5%; alkohol: 5,0%; kritika: itt) és a karamellás, alsóerjesztésű, édeskés-füstös, erős Doppelbockot (szárazanyag-tartalom: 19,0%; alkohol: 7,5%; kritika: itt) kóstoltuk.

A sörkülönlegességnél csak a „Dulcius 12”-re volt kapacitásom (kritika: itt). Ezt a sört vagy szeretjük, vagy utáljuk, nincs köztes választás; édes-mézes és bivalyerős (alkohol: 11,0%)!

A sörfőzdéhez egy étterem és egy sörkert is tartozik. Az előbbi választéka lényegesen nagyobb, azonban az ülőhelyek száma korlátozott, ebből adódóan érdemes előre asztalt foglalnunk! Nálunk ez elmaradt így a sörkert felé vettük az irányt, mivel este fél hétkor már teljes teltházba botlottunk a vendéglőben.

A kerthelység olyan, mint amilyennek lennie kell egy bajor vagy egy német sörkertnek. Kisebb-nagyobb asztalok, székek, padok, többféle sör és tipikus ételek, mint például: saláták, hidegtálak, obazda, csülök, grillcsirke és természetesen frissen sült brezel, azaz perec.

hidegtal.jpg

A frissen csapolt sörhöz/sörökhöz legjobban az örök klasszikusok illenek, így én is maradtam a hidegtálnál,

grillcsirke.jpg

majd levezetésen jött még egy fél grillcsirke.

A Riegele sörei kifejezetten finomak, a megkóstolt ételek ugyan nem kiemelkedőek, de azt a szintet hozzák, amit elvárhatunk egy bajor sörkerttől!

A bejegyzés trackback címe:

https://strosine.blog.hu/api/trackback/id/tr227773344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása