Paradicsomos olívakrém
2015. augusztus 20. írta: St.Rosine

Paradicsomos olívakrém

A paradicsom és az olíva tökéletes kombinációjából született meg ez a krém!

par_krem_1.jpg Paradicsomos olívakrém (4 fő részére)

1 nagyobb db paradicsom (kb. 100 g), 4 gerezd fokhagyma, 80 g magozott zöld olívabogyó, 3-4 db szardellafilé, 40 g kapribogyó, 50 g olajban eltett aszalt paradicsom, 4 ág zöldpetrezselyem, 3 evőkanál olívaolaj, ízlés szerint frissen őrölt fekete bors és szerecsendió, esetleg só (valószínűleg nem kell)

„Köret”: pirított ciabatta vagy bagett szeletek

Díszítés: színes chili és zöld olívabogyó

 

Előkészítés: 2 perc – elkészítés: kb. 25 perc

 

A paradicsomot félbevágjuk, a vágási felülettel felfelé egy tűzálló tálra tesszük (én egy jénai tál tetejére tettem), ráhelyezzük a héjas fokhagymákat, majd előmelegített sütőben (200 °C - légkeveréses), alulról a második rácson 20 percig sütjük.

Kivesszük, hagyjuk kicsit kihűlni, meghámozzuk a fokhagymát és a sült paradicsommal, az olajbogyóval, a szardellával, a kaprival, az olajos aszalt paradicsommal, a petrezselyemmel és 3 evőkanál olajjal összeturmixoljuk.

Ízesítjük borssal, szerecsendióval (esetleg sóval), és pirított ciabatta vagy bagett szeletekre kenve, chilivel és olívabogyóval díszítve azonnal kínáljuk.

 

  • Ha csak sima aszalt paradicsomot tudunk beszerezni az olajos helyett, akkor azt felhasználás előtt áztassuk be egy kevés langyos vízbe legalább 10 percre, majd kinyomkodva adjuk a krémhez. Talán még ez a legjobb megoldás a helyettesítésre, azonban az olajban eltett és a szimplán aszalt paradicsomnak nemcsak az állaga, hanem általában az íze is némileg eltér egymástól.

A bejegyzés trackback címe:

https://strosine.blog.hu/api/trackback/id/tr817717462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása