Vége a télnek, vége a szezonnak, ezért búcsúzóul együnk még egy kis kagylót!
Chilis-kókuszos feketekagyló (2 fő részére)
2000 g feketekagyló, 1 gerezd fokhagyma, 1 kisebb db gyömbér (vagy 1/2 teáskanál szárított), 1 db piros chili, 3 evőkanál citromlé, 250 ml kókusztej, 1/2 teáskanál só
A díszítéshez: 1/2 csokor korianderzöld
Előkészítés: 15 perc, elkészítés: 8 perc
A kagylókat előkészítjük (hasonlóan a főtt kagylóhoz), a fokhagymát megpucoljuk és átnyomjuk, a gyömbért meghámozzuk és felszeleteljük, a chilit négy részre vágjuk.
Egy nagyobb fazékban az összes nyersanyagot (kivéve a kagylókat) felforraljuk, a konyhakész kagylókat beleborítjuk, fedővel lefedve, erős tűzön, időnként alaposan átrázva, 5 perc alatt készre főzzük.
A kagylókat finomra vágott korianderrel meghintve azonnal kínáljuk!
- Ha kevésbé szeretjük a csípős ízt, akkor vágjuk ki a chili magját.
- Azokat a kagylókat, amelyek a főzést követően nem nyíltak ki sajnos ki kell dobnunk!