Tökös Cannelloni
2014. október 31. írta: St.Rosine

Tökös Cannelloni

Ez egy tökös nap! Készíts tökös cannellonit!

tökös_teszta 004.JPG

Tökös cannelloni (6 fő részére)

 

1 kisebb darab hosszú nyakú tök (Cucurbita moschata, az enyém 1140 g volt), 1 doboz cannelloni tészta (250 g = 24 db), kb. 6 evőkanál olaj, 1 evőkanál vaj, 1 db póréhagyma, 2 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 db szárított, felkockázott paradicsom (kb. 35 g), 200 ml száraz fehérbor, 300 ml tejszín, 300 g krémsajt, 2 db felszeletelt mozzarella (250 g), 100 g reszelt parmezán, 1 csipet cukor, ízlés szerint só, kakukkfű és frissen őrölt fekete bors

 

Előkészítés: 15 perc, elkészítés: 50 perc

 

A tököt meghámozzuk, a magokat kanállal kikaparjuk, majd késsel apró kockákra vágjuk a húsos részeket. Egy nagyobb serpenyőben némi olajjal meglocsolva kb. 10 perc alatt puhára pároljuk, ízesítjük sóval, kakukkfűvel, és frissen őrölt borssal (ha szükséges öntünk hozzá egy kevés vizet is), amikor elkészült, akkor félretesszük hűlni.

A hagymákat megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben vaj és olaj keverékén puhára pároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a cukrot és a bort. Közben sózzuk, borsozzuk és 3-4 percig tovább pároljuk. Ezt követően hozzáöntjük a tejszínt, hagyjuk egyet rottyanni, majd félretesszük.

A kihűlt tökhöz hozzákeverjük a krémsajtot és a parmezán felét, majd egy kiskanál segítségével elkezdjük betölteni a tésztahengereket. Az elkészült cannellonikat egy tetszőleges tepsibe, vagy egy megfelelő méretű jénai tálba egymás mellé helyezzük. Amikor ezzel elkészültünk, akkor a hagymás szósszal befedjük, a mozzarellát ízlésesen elrendezzük a tetején, megszórjuk a maradék parmezánnal és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt (180 °C-os légkeveréses) készre sütjük.

Kürbis_Cannelloni 001.JPG

  • Ha marad a tökös töltelékből (nekem maradt egy kevés), akkor nyugodttan hozzákeverhetjük a hagymás szószunkhoz.
  • A tökös ételekhez szerintem nagyon passzol a csípős íz, tehát aki szereti, bátran csepegtesse meg a cannellonikat egy kis chiliolajjal.

A bejegyzés trackback címe:

https://strosine.blog.hu/api/trackback/id/tr366845205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása