Marcipánleves
2014. szeptember 01. írta: St.Rosine

Marcipánleves

Bársonyos, kora őszi leves (esetleg desszert), erdei bogyókkal megbolondítva. Egy fárasztó nap után mindenkinek csak ajánlani tudom! Ja, jut eszembe, marcipánfanoknak kötelező!!!

100_0301.JPG

Marcipánleves (elméletileg 4 főre, de biztosabb, ha többet készítünk)

A leveshez:

650 ml tej, 50 g kristálycukor, 2 db tojássárgája, 1 púpos evőkanál vaníliás pudingpor, 4 evőkanál Amaretto (helyette használhatunk narancslevet), 125 g nyers marcipánmassza, 1 evőkanál citromlé

A bogyós öntethez:

300 g vegyes bogyó (szeder, áfonya, fekete ribizli stb., ez lehet fagyasztott is), 2-3 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint), 3 evőkanál Amaretto (helyette használhatunk narancslevet), 200 g szeder

A levesbetéthez:

1 db felkockázott zsemle, 1-2 evőkanál olaj + 1-2 evőkanál vaj a sütéshez (én előző nap estére fonott kalácsot sütöttem és abból vágtam le két szeletet levesbetétnek)

 

Előkészítés: 5 perc, elkészítés 30 perc + (kb. 2 órás hűtés)

 

600 ml tejet a cukorral felfőzünk, közben a maradék tejben elkeverjük a tojások sárgáját, az Amarettot és a pudingport. Amikor a tejünk felforrt, hozzáöntjük a keverékünket, habverővel folyamatosan kevergetve 30 másodpercig főzzük a levesünket, majd a tűzhelyről levéve, belemorzsoljuk a marcipánmasszát. Ezt követően botmixerrel alaposan átkeverve, pürésítjük az ételünket, beleöntjük a citromlevet és félretéve, hűlni hagyjuk (legjobb megoldás, hogyha egy jeges vízzel teli nagyobb tálba tudjuk beleállítani a fazekunkat, majd amikor alaposan lehűlt, akkor tegyük be a hűtőbe).

A bogyós öntethez a vegyes gyümölcsöket (sajnos én is fagyasztottat használtam, mert nem kaptam ribizlit) egy fazékban cukorral és Amarettoval ízesítve felfőzzük, majd 5 percet követően egy fémszitán átpasszírozzuk. A magokat kidobjuk, a kapott sűrű lébe pedig belekeverjük a megmosott szedreket. Miután az öntetünk szobahőmérsékletűre hűlt, ezt is betesszük a hűtőbe.

A zsömlét vagy kalácsot tetszőlegesen felkockázzuk, egy serpenyőben vaj-olaj keverékén aranybarnára pirítjuk, és felhasználásig félretesszük.

100_0303.JPG

Tálalásnál a kellemesen lehűlt levesünket ízlés szerint megcsorgatjuk a bogyós öntetünkkel, és megszórjuk a megpirított levesbetéttel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://strosine.blog.hu/api/trackback/id/tr186653053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása