Spárgakrémleves bacon chipsszel
2015. május 20. írta: St.Rosine

Spárgakrémleves bacon chipsszel

Egy roppant egyszerű krémleves azoknak, akik szeretik a spárgát!

spar_lev_1.jpg

Spárgakrémleves bacon chipsszel (4 fő részére)

1000 g fehér spárga, 30 g vaj, 1 teáskanál kristálycukor, ízlés szerint só, fehér bors és citromlé, 250 g burgonya (kb. 2-3 közepes darab), 200 ml tejszín, 80-100 g szeletelt bacon szalonna, 1 evőkanál olaj

 

Előkészítés: 15 perc – elkészítés: kb. 40 perc

 

Az alaposan megmosott spárgákat meghámozzuk, a fás alját levágjuk, az így kapott héjakat és végeket 1 liter vízben vajjal, cukorral és egy kevés sóval 15 percig gyenge lángon főzzük, majd a levet egy másik fazékba átszűrjük és a héjakat, végeket kidobjuk.

A 2-3 cm-re vágott spárgákat (kivéve a csúcsokat!) és a megtisztított, felkockázott burgonyát a spárgás alaplében 15 perc alatt puhára főzzük, botmixerrel alaposan átturmixoljuk, ízesítjük sóval, borssal és citromlével, felöntjük tejszínnel.

A félbevágott spárgacsúcsokat hozzáadjuk a levesünkhöz és 8 perc alatt, alacsony lángon, időnként kevergetve készre főzzük az ételünket. Közben a felszeletelt szalonnákat szétszedjük, 3 részre vágjuk, és a darabokat egy korty olajon pár pillanat alatt megsütjük.

A kész levesünket ropogós bacon chipsszel megszórva azonnal kínáljuk!

spar_lev_2.jpg

  • Ez az egyik kedvenc német spárgalevesem, ami eredetileg fekete-erdei sonkával van megszórva, azonban én szívesen készítem szalonnával is.
  • A spárga szezonja április közepétől június 24-ig tart.
  • Hűtőben kb. négy napig tartható el a zöldség. A vásárlást követően nem kell megmosni, hanem csak egyszerűn csavarjuk nedves rongyba és tegyük be.

A bejegyzés trackback címe:

https://strosine.blog.hu/api/trackback/id/tr497441770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása