Kuglóf
2017. január 27. írta: St.Rosine

Kuglóf

Az élesztő és sütőpor nélküli kuglóf nagyon finom és az elkészítése is roppant egyszerű!

kuglof_1.jpg

A tésztához: 300 g vaj, 150 g porcukor, 3 db tojás, 4 db tojássárgája, 1 teáskanál vaníliás cukor (lehetőleg házi), ízlés szerint reszelt citrom- és narancshéj, 60 g mazsola, 1 csipet só, 4 db tojásfehérje, 150 g kristálycukor, 240 g liszt

Klasszikus kuglófformához: vaj a forma kikenéséhez, illetve liszt a beszórásához

 

A díszítéshez: porcukor

 

Előkészítés: 5 perc – elkészítés: 20 perc + kb. 1 óra sütés

 

Kikenjük vajjal a formánkat, beszórjuk liszttel és félretesszük (szilikon formánál ezeket nem kell megtennünk). A lágy vajat porcukorral kikeverjük, a szobahőmérsékletű tojásokat felverjük és folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a vajhoz, majd beleforgatjuk a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a reszelt citrom- és narancshéjat, a mazsolát, és a csipet sót.

A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, óvatosan, nagyobb mozdulatokkal belekeverjük a tojásos-vajas masszába, majd végezetül hasonló mozdulatokkal beleforgatjuk a lisztet is.

A tésztánkat beleszedjük a formába, és előmelegített sütőben (180 °C - normál sütési mód) kb. 1 óra alatt megsütjük, az eredményt tűpróbával ellenőrizzük. A kuglófot gitter rácsra borítva hűlni hagyjuk, porcukorral meghintve, langyosan kínáljuk.

kuglof_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://strosine.blog.hu/api/trackback/id/tr712131169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása