A német sztárszakács Magyarországon járt!
2016. január 25. írta: St.Rosine

A német sztárszakács Magyarországon járt!

Vasárnap este mutatták be a német VOX-on a Steffen Henssler tévés szakács „Henssler grenzenlos” (Henssler határok nélkül) című műsorát, amelyben a pörkölt és Magyarország játszotta a főszerepet. Steffen Henssler annak idején nem egy vagy két Michelin-csillaggal hívta fel magára a média érdeklődését, hanem azzal, hogy ő az első német, aki elvégezte a Los Angelesben működő Sushi Akadémiát. A „Professzionális sushi chef” 2004 óta van képernyőn, számtalan műsort készített már és a legnagyobb német csatornák (pl.: ZDF, RTL, VOX, stb.) versenyeznek kegyeiért.

107086860163_800x534.jpg

(forrás: itt)

Henssler 2016 január közepén indult műsorában bejárja a Földet új kihívásokat keresve. Minden adásában egy emblematikus fogás van a középpontban, amely pontos elkészítési metódusát elsőnek megpróbálja elsajátítani a helyiektől, majd benevez az ételhez kapcsolódó gasztronómiai versenyre. Hazánk estében ez a pörkölt és az ország legnagyobb „pörköltbajnoksága” volt. Az első érthető, a másodikról viszont be kell valljam, korábban nem is hallottam. A műsorból kiderült a békéscsabai helyszín, de ennél többet nem árultak el, vagy csak én nem figyeltem (némi keresgélés után valószínűleg a tavaly június 11. és 14. között megrendezett Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén vett részt).

A német chef három nálunk eltöltött napját Budapesten a Vásárcsarnokban indította, majd a Kispiac-ban kóstolt. Másnap Mélykútra utazott Katona László bográcskészítőhöz, s miután beszerzett kettőt, felkereste Bercze Tibort, aki 2009-ben nyerte meg a csabai versenyt. Bercze felvilágosította, hogy nem teszünk répát a pörköltbe, és a hagymát sem kell cukorral megszórni pirítás közben. Henssler másnap egy adag használható tudással, Bercze házi fűszerpaprikájával és spéci bográcsával felvértezve utazott tovább Békéscsabára. A magyaros vendégszeretet egyből megismerte három feles képében. Ezt követően főzött, izgult, és végül nyert egy különdíjat (ami egy igazán szép és okos gesztus volt a szervezőktől)!

Összességében egy jópofa műsort dobtak össze a németek. Ugyan nem volt benne szó a gasztroforradalmunkról, pompás kézműves söreinkről, és bloggerek hada sem adta a jobbnál jobb tippeket. Ezzel szembe a nézők megtudhatták, hogy a gulyás nálunk egy leves, paprika és paprika közt jelentős különbség van, illetve ha nem figyelünk a parkolásra, könnyen kaphatunk Pesten egy mikuláscsomagot!

A bejegyzés trackback címe:

https://strosine.blog.hu/api/trackback/id/tr888314346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéLóg 2016.01.26. 23:37:49

Danke, Herr Henssler! Kommen Sie mal wieder!

A békéscsabai rendezőknek meg én is gratulálok a szerintem is szép, okos gesztusukhoz! Ennél jobb hírverés nem is lehetne.
süti beállítások módosítása