Mákos-tejszínhabos kalács
2015. december 07. írta: St.Rosine

Mákos-tejszínhabos kalács

Karácsonyi kalács naranccsal és mandulával megbolondítva, ha unja a gubát, akkor próbálja ki ezt!

elso_kalacs_1.jpg Mákos-tejszínhabos kalács (6 fő részére)

4 evőkanál barna rum, 30 g mazsola, 3 levél zselatin, 200 ml tej, 70 g kristálycukor, 100 g darált mák, 400 ml tejszín, 80 g kandírozott, felkockázott narancshéj, 6 nagyobb szelet kalács, 50 g vaj, 2 evőkanál mandulalap

 

Előkészítés: 5 perc, elkészítés: 20 perc + 90 perc hűtés

 

A mazsolát rumba, a zselatint hideg vízbe áztatjuk, a tejet 50 g cukorral felforraljuk, beleszórjuk a mákot, alacsony lángon, kevergetve kb. 10 percig főzzük. A zselatint kinyomkodjuk, hozzákeverjük a forró mákhoz, majd 30 percre hűvös helyre félretesszük.

A tejszínt felverjük, kanalanként óvatosan beleforgatjuk a mákos masszába a lecsepegtetett mazsolával és a kandírozott narancshéj 3/4-ével együtt; ezt követően a krémet 1 órára hűtőbe tesszük.

Közvetlen tálalás előtt a kalácsból levágjuk a szeleteket, és 25 g vajon mindkét oldalukat megpirítjuk. A vaj másik felén világosbarnára sütjük a mandulalapokat, a maradék cukorral meghintjük (20 g) és enyhén karamellizáljuk.

A langyos kalácsszeleteket megkenjük a mákos tejszínhabbal, rámorzsoljuk a cukros mandulalapokat, egymáshoz tapasztva egy megfelelő méretű porcelán vagy fémtálon szépen elrendezzük a desszertünket, megszórjuk a maradék kandírozott naranccsal és azonnal szervírozzuk!

  • A kalács sokkal finomabb, ha mi magunk sütjük, igaz ez időigényesebb is!

kalacs_masodik.jpg

  • Ha kicsit lágyabb krémet szeretnénk, akkor elég 2 levél zselatint használnunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://strosine.blog.hu/api/trackback/id/tr658143642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása