Chilis-kókuszos feketekagyló
2015. március 02. írta: St.Rosine

Chilis-kókuszos feketekagyló

Vége a télnek, vége a szezonnak, ezért búcsúzóul együnk még egy kis kagylót!

kagylo_harom.jpg

Chilis-kókuszos feketekagyló (2 fő részére)

2000 g feketekagyló, 1 gerezd fokhagyma, 1 kisebb db gyömbér (vagy 1/2 teáskanál szárított), 1 db piros chili, 3 evőkanál citromlé, 250 ml kókusztej, 1/2 teáskanál só

A díszítéshez: 1/2 csokor korianderzöld

 

Előkészítés: 15 perc, elkészítés: 8 perc

 

A kagylókat előkészítjük (hasonlóan a főtt kagylóhoz), a fokhagymát megpucoljuk és átnyomjuk, a gyömbért meghámozzuk és felszeleteljük, a chilit négy részre vágjuk.

Egy nagyobb fazékban az összes nyersanyagot (kivéve a kagylókat) felforraljuk, a konyhakész kagylókat beleborítjuk, fedővel lefedve, erős tűzön, időnként alaposan átrázva, 5 perc alatt készre főzzük.

masodik_kagylo.jpg

A kagylókat finomra vágott korianderrel meghintve azonnal kínáljuk!

kagylo_elso.jpg

  • Ha kevésbé szeretjük a csípős ízt, akkor vágjuk ki a chili magját.
  • Azokat a kagylókat, amelyek a főzést követően nem nyíltak ki sajnos ki kell dobnunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://strosine.blog.hu/api/trackback/id/tr187229263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása